Söndagen den 24 januari 2010 var det dags för årets första utställning för min del. Faktiskt den första på fyra månader. Ovanligt länge för att vara jag!

Det var en väldigt trevlig dag i Strömsholms ridhus! Tack för härligt sällskap runt ringen, och stämningen var god och trevlig även i ringen, vilket alltid gör det extra roligt.

Vill även passa på att tacka för all hjälp med fotografering, min kamera gick varm! Närmare 500 bilder togs... Tack till Monica, Madde, Marita och Lennart. Även till Stina som jag har fått en av bilderna ifrån.

Kari Granaas-Hansen, kennel Carillo, från Norge dömde 73 cockrar - eller snarare 68 eftersom de fem hanvalparna i valpklass II (ingen valpklass I på denna utställning) gick in i en annan ring.

Jag skulle in i ringen direkt med Vincents dotter "Vicki" Westerner Fairy Dance (även dotterdotter till Findus) då hennes matte Lorena skulle jobba den dagen. Tack till Madde som tog henne med sig! Det var hela TRETTON valpklass II tikar anmälda, alla på plats, och det var väldigt hög kvalitet på de deltagande tikarna.


Vicki var på hugget! :)


Vicki på bordet


Här bedöms Vicki av Kari Granaas-Hansen, men det var många kring hundarna idag då Sara Nordin var domaraspirant (och blev "klar" på cocker efter denna dag) och Johan Andersson domarelev.

Vickis kritik: "Vacker, feminin tikvalp. Mycket harmonisk och välbalanserad. Utmärkt överlinje. Välvinklad och rör sig mycket väl. Bra pälsanlag."

Ingen bild på konkurrensen - men kul var det! Vicki slog nämligen till med att vinna denna stora klass! Med HP "förstås", det fick samtliga fem placerade.


Här tävlas det om BIR & BIM.


Vicki blev BIR! :)
Jag TROR att BIM-hunden heter Grace'N'Glory's Saving Seattle. Någon som vet om det stämmer?


Vincents son "Junior" Zeltzin's Do It In Style var också med på utställningen, sex månader gammal. Tyvärr såg jag ju honom aldrig i ringen eftersom det gick samtidigt och dessutom i ett annat ridhus, men han blev tvåa med HP.


Vincents son "Trubbel" Geltman's Run For The Roses debuterade i juniorklass - 9 månader och 1 dag gammal! Han kom fyra med fin kritik, men hade förmodligen passat bättre i valpklass II. Det han fick kritik på var att han var just ganska omogen... Men fin! :) Alla som slog honom var minst tre månader äldre.


Trubbel och jag. Ser han sur ut? Ja, han var nog det... Jag hade precis ställt honom för några bilder, och han och jag hade lite olika uppfattningar om hur han skulle stå! ;)


Vincent börjar göra sig beredd inför sin medverkan - tror dock att han undrar vad hans dotter Wilda pysslar med nedanför buren?


Monica lockar Vincent med äpple.


Men när hon erbjöd honom en äpplebit från munnen tyckte han allt att hon var bra konstig! :o


Här skrattar de dock ut tillsammans efteråt... :)


Dags för domarbordet - och bäst att kolla att Monica tar sitt fotouppdrag på allvar!


Borsta & fixa...


... sedan var det många som skulle känna!

Lovar att även domaren kände, även om det inte kom med på bild!


 


Vincent kom tvåa i öppna klassen med CK (av 8), här firar vi med köttbulle!